ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Κατοικία στη Βούλα

Το έργο αφορά στο σχεδιασμό τριώροφης κατοικίας με πισίνα στη Βούλα.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ

2022

LOCATION

Βούλα, Αθήνα

CATEGORY

Κατοικία

SHARE PROJECT

Το έργο αφορά στο σχεδιασμό τριώροφης κατοικίας με πισίνα στη Βούλα. Σε οικόπεδο περίπου 700 τετραγωνικών μέτρων σχεδιάσαμε μια κατοικία που θα εκμεταλλεύεται πλήρως τις σύγχρονες τάσεις και θα βασίζεται στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Με ένα «άνοιγμα» της κατοικίας προς το Νότο και τη θέα της θάλασσας, τοποθετήσαμε τους πιο κοινόχρηστους χώρους  σε δύο επίπεδα, αυτό του ισογείου με άμεση επέκταση στον εξωτερικό χώρο και την πισίνα και αυτό του τρίτου ορόφου όπου σχεδιάστηκε το σαλόνι, η τραπεζαρία, η κουζίνα και κάποιοι βοηθητικοί χώροι.

Στους δύο πρώτους ορόφους σχεδιάστηκαν οι χώροι διανυκτέρευσης , καθώς και ένας πλήρως εξοπλισμένος χώρος γραφείου («home office») για δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας.

Δόθηκε μεγάλη έμφαση στον σχεδιασμό και την ιδιωτικότητα του ισογείου, καθώς ζητήθηκε να μπορεί να μπορεί να λειτουργήσει και ως ανεξάρτητο διαμέρισμα εάν χρειαστεί. Ο συνολικός σχεδιασμός πλαισιώθηκε και αναδείχθηκε από τη μελέτη φωτισμού και τα διάφορα σενάρια φωτισμού που έχουν οριστεί.