ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Color Playful Apartment

Ο στόχος που τέθηκε στο εν λόγω έργο ήταν να δημιουργήσουμε έναν ευχάριστο, νεανικό χώρο που με έξυπνες και λειτουργικές λύσεις θα αποκτούσε έναν ιδιαίτερο και έντονο χαρακτήρα.

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ

2020

LOCATION

Περιστέρι, Αθήνα

CATEGORY

Διαμέρισμα

SHARE PROJECT

Ταυτόχρονα, η κάθε εσοχή απέκτησε νόημα και λειτουργικό χαρακτήρα με την κατασκευή αποθηκευτικών χώρων και γραφείων.

Τα χρώματα που επιλέχθηκαν από την παλέτα του μπλε και του πράσινου δημιουργούν μία εξωτική και παιχνιδιάρικη διάθεση, ενώ οι ξύλινες επιφάνειες εν αντίθεση με τους λοιπούς έντονους χρωματισμούς γειώνουν και κατευνάζουν το βλέμμα.

Η καθαρότητα της κάτοψης καθίσταται προφανής, καθώς αναγνωρίζονται σαφώς οι τρεις παράλληλοι άξονες με τους χώρους διημέρευσης κεντροβαρικά του διαμερίσματος να διαχωρίζουν τις δύο ιδιωτικές ζώνες που βρίσκονται εκατέρωθεν.

Το υποστήλωμα στο κέντρο του ενιαίου χώρου διημέρευσης επιδιώξαμε να το μετατρέψουμε από ένα όριο άνευ σημασίας σε ένα βασικό στοιχείο της κατοικίας προσδίδοντας του πλέον χρηστικό και συνδετικό χαρακτήρα. Έτσι, επενδύθηκε με mdf λακαριστό και σχεδιάστηκε στη συνέχεια του καθιστικό που αναγιγνώσκεται ως ενιαία κατασκευή, ενώ τονίστηκε και με γραμμικό ατμοσφαιρικό φωτισμό. Το καθιστικό αυτό έχει διττό χαρακτήρα εξυπηρετώντας ταυτόχρονα την τραπεζαρία, αλλά και δημιουργώντας επιπλέον καθίσματα για το σαλόνι. Η κουζίνα στην άλλη πλευρά της εισόδου συμπληρώνει την εικόνα υπακούοντας σε κοινό ύφος και δομή.

Το έργο πραγματοποιήθηκε για το Color Playful Apartment.