Σχεδιασμός και Διακόσμηση Πολυτελούς Τουριστικής Κατοικίας στη Μύκονο

Σχεδιασμός και διακόσμηση τουριστικού καταλύματος στη Μύκονο

Details

ΤΙΤΛΟΣ Ι ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Ι ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ,ΜΥΚΟΝΟΣ
ΤΥΠΟΣ Ι ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΠΕΛΑΤΗΣ Ι LLB MYKONOS
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Ι lab.arCH
ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Ι lab.arCH
ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥΙ lab.arCH
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ι lab.arCH
ΕΤΟΣ Ι 2017

Το παρόν έργο αφορά στον επανασχεδιασμό, τη διακόσμηση και την ανακαίνιση μίας πολυτελούς κατοικίας 105 τ.μ στη Μύκονο.

Η εταιρία LLB Mykonos, θέλοντας να αναβαθμίσει και να προσδώσει νότες πολυτέλειας – με σεβασμό πάντα στην τοπική αρχιτεκτονική- σε μία πολυτελή βίλα δικής της ιδιοκτησίας, απευθύνθηκε στο lab.arCH.

Οι χώροι διατηρήθηκαν ως είχαν, αλλά τροποποιήθηκαν τα υλικά τους (πχ. αντικατάσταση πλακιδίων με πολυτελή νέα πλακίδια όψης ξύλου), εγκαταστάθηκε κεντρική κλιματιστική μονάδα με κανάλια στην κυρίως κατοικία και ένα κλιματιστικό τοίχου στο μικρότερο δωμάτιο και ανανεώθηκε ριζικά η διακόσμηση και ο φωτισμός.

Η μελέτη φωτισμού για τη βίλα “Hyperion” εμπεριείχε τόσο αρχιτεκτονικό όσο και διακοσμητικό φωτισμό με τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικών αναμάτων ώστε να εξυπηρετούνται κάθε φορά με το βέλτιστο τρόπο οι ανάγκες των χρηστών. Κρυφοί φωτισμοί με ταινίες LED, σποτάκια LED σε επιλεγμένα σημεία και κρεμαστά διακοσμητικά φωτιστικά είναι οι βασικές επιλογές που ακολουθήθηκαν στους χώρους.

Τα έπιπλα και τα διακοσμητικά επιλέχθηκαν προσεκτικά ώστε να προσδίδουν μία αίσθηση χαλάρωσης και πολυτέλειας στους χώρους.

Οι χρωματισμοί όλων των τοίχων διατηρήθηκαν στο λευκό χρώμα ώστε να αναδεικνύουν την τοπική αρχιτεκτονική και να αποτελούν έναν ουδέτερο καμβά προβολής των υπόλοιπων στοιχείων των χώρων, ενώ τα ξύλα και τα δοκάρια των οροφών βάφτηκαν σε ένα απαλό χρώμα της άμμου.