Χαρά Ορφανουδάκη

Βιογραφικό

Η Χαρά Ορφανουδάκη γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και κατάγεται από την Κρήτη. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης, απ’ όπου βραβεύτηκε ως η καλύτερη μαθήτρια της Τεχνολογικής κατεύθυνσης. Εισήχθη στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2004.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της επιλέχθηκε να συμμετάσχει σε 2 ερευνητικά προγράμματα του Πολυτεχνείου σχετικά με αποκαταστάσεις διατηρητέων κτισμάτων και σε μία εργασία ανάλογου θέματος, που διακρίθηκε και εκτίθεται σε μόνιμη βάση στο κτήριο της Νομαρχίας Κέρκυρας. Η διάλεξη και η διπλωματική εργασία που παρουσίασε σε συνεργασία με τη Μαρία Αλεξανδροπούλου στο τέλος των σπουδών τους αρίστευσαν.

Το 2013, στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό «GRE.A.T – GREek Architectural Talent, η διπλωματική τους εργασία βραβεύτηκε ανάμεσα στις 41 καλύτερες διπλωματικές των τελευταίων 5 χρόνων, που εκπόνησαν Έλληνες που σπούδασαν στην Ευρώπη και την Αμερική και παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την ίδια χρονιά, η πρόταση που κατέθεσε σε συνεργασία με άλλους δύο αρχιτέκτονες (Αλεξανδροπούλου Μαρία, Αργυρακάκη Παρή) για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ανάπλασης του Ηρακλείου Κρήτης, «ΗράκλειοX4» , διακρίθηκε ανάμεσα στις εξαγορές.

Έως το 2018 συνεργάζεται με την κατασκευαστική εταιρία «Δόμηση Αττικής» και με πολλά αρχιτεκτονικά γραφεία.

Το 2013 εγκαινιάζει το αρχιτεκτονικό της γραφείο στο Μοσχάτο όπου παρέμεινε έως το 2018, όταν και αποφασίζει τη μεταφορά του στη Γλυφάδα.

Το 2019 ολοκληρώνει το Master της στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Κτιρίων και Πόλεων. Η Διπλωματική της εργασία με θέμα την ενεργειακή αναβάθμιση τουριστικών καταλυμάτων αρίστευσε.

 Σήμερα εργάζεται ως αρχιτέκτων μηχανικός στο γραφείο στη Γλυφάδα.