Εσωτερικός Σχεδιασμός Σκάφους Chakra (85 m. M/Y)

esoterikos-sxediasmos-megayacht (4)

Details

ΤΙΤΛΟΣ Ι ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΚΑΦΟΥΣ CHAKRA (85 m. M/Y)
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Ι ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ATLAS, ΠΕΡΑΜΑ
ΤΥΠΟΣ Ι YACHT
ΠΕΛΑΤΗΣ Ι SSH MARITIME
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Ι lab.arCH
ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Ι lab.arCH
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ι SSH MARITIME
ΕΤΟΣ Ι 2016

Το γραφείο μας ανέλαβε το σχεδιασμό του Megayacht (85m.) Chakra της εταιρίας SSH. Το έργο ήταν πολύ υψηλών απαιτήσεων καθώς απαίτηση όλων ήταν το αρτιότερο αισθητικά αποτέλεσμα, το οποίο έπρεπε να ολοκληρωθεί σε χρόνους ρεκόρ, καθώς το σκάφος ήταν ναυλωμένο για την καλοκαιρινή περίοδο.

Η λογική που ακολουθήθηκε μετά από επιθυμία της εταιρίας ήταν στο κάθε deck να υπάρχει μία διαφορετική παλέτα χρωμάτων και υλικών που θα προσέφερε μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες.

Διαμορφώνοντας την είσοδο στο C-Deck, προστέθηκε ένα swimming platform και σχεδιάστηκε εκ νέου η passarella. Στο ίδιο Deck τοποθετήθηκαν οι πιο κοινόχρηστες λειτουργίες, όπως κομμωτήριο και δωμάτιο μασάζ.

Ανεβαίνοντας στο B-Deck, στο οποίο κρατήθηκε έντονα το υλικό του ξύλου, συναντά κανείς την πρώτη σειρά από τις καμπίνες των επισκεπτών, το σαλόνι, την τραπεζαρία και την καμπίνα του ιδιοκτήτη (owner’s suite) η οποία έχει ενσωματωμένο λουτρό, γκαρνταρόμπα και γραφείο.

Το A-Deck σχεδιάστηκε με έμφαση στις λευκές αποχρώσεις, με δερμάτινα λευκά πανέλα στους διαδρόμους και λευκή μοκέτα σχεδόν στο σύνολο αυτού του καταστρώματος. Σε αυτό το επίπεδο σχεδιάστηκαν επιπλέον καμπίνες επισκεπτών, η master καμπίνα, το Bar-Lounge του σκάφους, καθώς και μία αίθουσα Club.

Στο τελευταίο Deck τοποθετήθηκε το γυμναστήριο.

Σε ό,τι αφορά τους εξωτερικούς χώρους σχεδιάστηκαν νέα πανέλα οροφής σε όλο το σκάφος, ένα καθιστικό και μία εξωτερική τραπεζαρία, ένας χώρος yoga στην πλώρη και ένα jacuzzi με bar έξω από το γυμναστήριο στην πρύμνη.