Αρχιτεκτονικό Γραφείο | Χαρά Ορφανουδάκη | ISO 9001

Ανακαίνιση κατοικίας στη Βούλα

sxediasmos-kai-kataskeui-katoikias-sti-voula (1)

Details

ΤΙΤΛΟΣ Ι ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Ι ΒΟΥΛΑ
ΤΥΠΟΣ Ι ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΠΕΛΑΤΗΣ Ι ΙΔΙΩΤΗΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Ι lab.arCH ,Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ
ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Ι lab.arCH
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ι lab.arCH
ΕΤΟΣ Ι 2017

Καθώς οι νέοι ιδιοκτήτες λείπουν αρκετές ώρες από το σπίτι, αποζητούν έναν χώρο ο οποίος θα τους προσδίδει άνεση, ηρεμία και έμπνευση καθώς επίσης ευκολία για τραπέζια και στιγμές με φίλους. Μια open-space κουζίνα, το μεγάλο τραπέζι και ο γωνιακός καναπές, συνδιαλέγονται με επιτυχία, προάγοντας την κοινωνικοποίηση και την ταυτόχρονη οικειοποίηση όλων των χώρων.

Έμφαση δόθηκε στη μελέτη φωτισμού ώστε να μπορεί να αυξομειώνεται η ένταση και να εναλλάσσεται το ζεστό με το ψυχρό, δημιουργώντας έτσι διαφορετικές καταστάσεις και ατμόσφαιρες μέσα στο σπίτι, σχηματίζοντας πορείες, οριοθετώντας χώρους κίνησης και στάσης και αναδεικνύοντας τις ξύλινες επιφάνειες που ζεσταίνουν και ενοποιούν ή διαχωρίζουν τους χώρους.

Στα πλαίσια της λογικής της εμφάνισης των υλικών και δεδομένου ότι προϋπήρχε σαν στοιχείο, τονίστηκε στη συνθετική διαδικασία το δοκάρι ως νοητός διαχωρισμός της κουζίνας με το σαλόνι.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο lab.arCH πρόσφατα ανακαίνισε ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. στα νότια προάστια, σε λιτές γραμμές και ανοιχτά χρώματα συνδυάζοντας βιομηχανικό στυλ υψηλής αισθητικής με ζεστούς και φυσικούς τόνους.

Σχεδιαστικό εργαλείο αποτελεί η ενοποίηση χώρων και η ενότητα του υλικού του δαπέδου σε όλο το σπίτι.

Στη λογική αυτή, οι χώροι δείχνουν μεγαλύτεροι δημιουργώντας οπτικές φυγές και ευρύχωρους διαδρόμους κίνησης. Το ίδιο απαλό γκρι της τσιμεντοκονίας του δαπέδου συναντάται στους τοίχους και στο έπιπλο του λουτρού αμβλύνοντας τις αντιθέσεις των χρωμάτων. Ο μεγάλος επιμήκης καθρέφτης συμβάλλει στο τονισμό της αίσθησης του βάθους και στη δημιουργία εντέλει ενός μεγαλύτερου και φωτεινότερου χώρου.

Close Menu