Μελέτη τουριστικής κατοικίας στην Αμοργό

Details

ΤΙΤΛΟΣ Ι ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 'HR19'
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Ι ΚΑΤΑΠΟΛΑ, ΑΜΟΡΓΟΣ
ΤΥΠΟΣ Ι ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
ΠΕΛΑΤΗΣ Ι ΙΔΙΩΤΗΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Ι lab.arCH
ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Ι lab.arCH
ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ Ι lab.arCH
ΕΤΟΣ Ι 2019

Το οικόπεδο έχει δυο εισόδους και εσωτερικές αυλές με το καθιστικό, την τραπεζαρία ,την κουζίνα, το μάστερ υπνοδωμάτιο και το μπάνιο να βρίσκονται στο ισόγειο και το δεύτερο υπνοδωμάτιο στον πάνω όροφο .  Υψομετρικές διαφορές, καμάρες, πλακάκια με μοτίβα και χτιστά ράφια ήταν μερικά από τα βασικά στοιχεία του χώρου. Η πυροστιά (είδος τζακιού όπου μαγείρευαν) που βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού στην τραπεζαρία αποτέλεσε ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που διατηρήσαμε και προσαρμόσαμε στις ανάγκες του σήμερα. 

Η κατοικία είναι εναρμονισμένη με την το υπάρχον περιβάλλον , δημιουργώντας ένα ζεστό αίσθημα χαλάρωσης. Τα περισσότερα έπιπλα είναι χειροποίητα και έχουν συνοχή στα υλικά και τα χρώματα, με το ξύλο, την ψάθα και την καλαμωτή να πρωταγωνιστούν.

 

Το παρόν έργο αφορά στη μελέτη ΄και διακόσμηση τουριστικής  κατοικίας στα  Κατάπολα της Αμοργού. Ολόλευκη με μπλε παραθυρόφυλλα η εξοχική κατοικία στην Αμοργό είναι χαρακτηριστικό δείγμα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Σπίτι λιθόδμητο με ορθογώνια κάτοψη σχήματος «Γ», επίπεδη στέγη και μικρά ανοίγματα. 

Η παράδοση του ελληνικού φαγητού, η ζεστασιά και η οικειότητα συνθέτουν το χώρο. Η κεντρική είσοδος και η κουζίνα έχουν ως βασικά υλικά το ξύλο και την τσιμεντοκονία, σε μια παλέτα που συνδυάζει τις λευκές και τις γήινες αποχρώσεις, με το πλακάκι με μοτίβα στα σκαλιά και την κουζίνα να δίνει χρώμα. Η λειτουργικότητα και η εργονομία ήταν ένα από τα ζητούμενα κατά τον σχεδιασμό, έτσι δημιουργήθηκαν περισσότεροι αποθηκευτικοί χώροι και ξύλινη κατασκευή για το ψυγείο που οριοθετεί την κουζίνα από το μπάνιο.